Smarta flyttips som underlättar flyttdagen 

Det är mycket som ska göras i samband med en flytt, därför är det lätt att bli lite överväldigad. Även om du planerat flytten noggrant är själva flyttdagen ofta full av stress och saker att göra. Vissa saker går inte att göra i förväg och många saker blir kvar till flyttdagen. Som tur är finns det en hel del tips du kan dra stor nytta av. 

Tips för flyttdagen 

Kolla in tipsen nedan för att underlätta din flyttdag – https://nordiskaflyttkompaniet.se/. 

Flyttdagen 

När flyttdagen är kommen är det dags att samla ihop ditt flyttgäng, troligtvis vänner och familj som är villiga att hjälpa dig. Det är väldigt mycket billigare att ta hjälp av nära och kära än att ta hjälp av en flyttfirma. Se till att packa flyttbilen full för att minska risken för att saker åker runt och skadas under transporten. Dina möbler bör vara ordentligt skyddade från stötar och smuts. Se till att avsätta rejält med tid för att packa in saker i flyttbilen, då det kan behövas för att packningen ska bli bra. Hur du packar flyttbilen kan till stor del påverka hur flytten går. Om du hyr en flyttbil har du den under en begränsad tid, se till att den tiden räcker till för att hinna flytta klart. Räkna med att få köra någon extra vända eftersom det är vanligt att underskatta hur stor plats ens bohag tar. 

Flyttstädning 

Efter flytten behöver din förra bostad flyttstädas. Olika hyresvärdar kan ställa olika krav på flyttstädningen. Se till att kolla upp vad som gäller för dig innan du sätter igång. Flyttstädning brukar ta lång tid, avsett därför en stor del av dagen till detta och ta gärna hjälp av några vänner för att effektivisera städningen. 

Besiktning av lägenheten 

Vissa hyresvärdar vill att du som hyresgäst är med under besiktningen av lägenheten du flyttar ur. Det är ett bra tillfälle för dig att förklara vissa skador som uppkommit och därmed kanske slippa undan vissa stora kostnader för reparation. 

Anmäl adressändring 

Kom ihåg att anmäla adressändring när du flyttar. Det kan även vara en bra idé att fixa eftersändning så ingen post kommer bort. Kom även ihåg att ändra folkbokföringsadress hos Skatteverket så myndigheter vet var du bor och kan nå dig med post. 

Fixa middag 

Efter en lång flyttdag är du och dina flyttkamrater säkert hungriga. Du har säkerligen inte hunnit packa upp några tallrikar och du kanske inte har speciellt mycket mat hemma ännu. Då passar en flyttpizza perfekt. Bjud hela gänget som hjälpt dig med flytten på pizza som tack för hjälpen för att avsluta en lyckad flyttdag. Det kommer säkerligen uppskattas av de som kämpat hela dagen med att konka flyttlådor. Se till att kolla upp en lämplig pizzeria i förväg så ni snabbt kan beställa mat när hungern slår till.