Ovärderliga tips inför flytten

För att hjälpa dig med flytten – en process som allt som oftast är påfrestande för såväl psyket som fysiken – har vi sammanställt de bästa tipsen för en lyckad flytt. Förhoppningsvis kan denna information hjälpa dig att göra flytten till en ren barnlek, vare sig du gör jobbet själv eller anlitar en flyttfirma!

Flyttfirmor arbetar i alla väder, men du behöver förbereda dig

Det är särskilt viktigt att vara förberedd på det som komma ska när man flyttar vid extrema temperaturer. Om du till exempel väljer att flytta under en varm sommardag, kommer du behöva se till att du kan förse medarbetarna från din flyttfirma med vatten. Du kommer även behöva bära kläder med en låg vikt samt skydda din hjässa med en keps eller annan huvudbonad.

Om du istället flyttar under vintern står du inför helt andra utmaningar. Det är då viktigt att du använder dig av flera lager kläder och bär en tjock jacka, mössa, handskar och liknande. Om flyttlasset går på en dag då regnet öser ner, kan regnstövlar, regnjacka och paraply till dig själv och din flyttfirma vara det du behöver. Du kan också behöva skydda ditt bohag från väta genom att täcka över flyttkartonger, soffor och andra föremål. Vid kallt väder är det också viktigt att ta regelbundna pauser med kaffe eller varm chokladmjölk, även om det innebär att flytten kommer ta lite längre tid.

Så lastar du på bästa sätt av ditt bohag

När det är dags att lasta av ditt bohag från flyttbilen, bör du alltid börja med att lasta av tunga möbler såsom soffor och liknande först. Därefter fortsätter du med lättare föremål såsom nattduksbord och lampor. Tänk på att vissa föremål är enklare att bära om du bär dem på sidan eller upp och ner. När alla möbler har flyttats från bilen till din nya bostad, gör du bäst i att ordna flyttkartongerna efter rum. På så vis kan du snabbt och smidigt flytta alla kartonger som hör hemma i ett visst rum på en och samma gång. Oavsett om du väljer att själv flytta alla kartonger från lastbilen till hemmet, eller tar hjälp av en flyttfirma för detta arbete, bör flyttkartongerna vara tydligt märkta med det rum i vilket de hör hemma.

Det kan krävas lite mer tid och planering initialt, men en välorganiserad flytt kommer såväl spara dig frustration som tid och pengar. Din flyttfirma kommer att tacka dig, och du kommer kunna inviga din nya bostad tidigare!