Några goda flytt-råd från en som har flyttat runt mycket

Ja när man flyttar många gånger så märker man vad som är viktigt att tänka på under en flytt och vad som inte spelar så stor roll. Jag har vart med om allt från hastiga flyttar där alla tillhörigheter har packats ner på en dag i IKEA kassar och mycket av flyttlasset gått sönder på vägen till det nya boendet. Jag har även vart med om välplanerade flyttar som gått helt enligt planen och avslutats med fulländade resultat. Jag kan med min erfarenhet säga att de välplanerade flyttarna har varit mycket mer njutbara och trevliga att vara med om. Det gör mycket att förbereda väl och låta professionella flytt-arbetare sköta själva flytten.

Det blir faktiskt inte så dyrt med flyttfirma

Man kanske tänker att flyttfirma är en lyx reserverad för de välbärgade i samhället. Men det behöver inte kosta mer än några tusenlappar att få sitt bohag flyttat. Särskilt nu när man kan använda sig av ROT-avdrag och göra avdrag på upp till 50 % av arbetskostnaden. Det är helt klart värt pengarna med tanke på hur mycket slit och stress man slipper när man anlitar en flyttfirma med flytthjhälp för flyttar utomlands. Man får mer avslappning för pengarna än man får av en veckas solsemester i Spanien, det kan jag lova dig.

Tid är pengar och du sparar massor med tid

När man flyttar på egen hand är det mycket som skall samordnas man skall lycka få ihop ett gäng som skall hjälpa till att bära inför träning, en bil att frakta allt i och ofta har man inte lastbilskörkort vilket gör att man får ta en skåpbil och då brukar inte hela bohaget gå in på ett lass. Man får köra flera gånger och flytten tar en hel dag eller kanske två beroende på storlek.

När man anlitar flyttfirma går flytten på några timmar

Det går snabbt och smidigt, man behöver inte spendera massa tid innan flytten på samordning och krusning av vänner och kollegor. Man kan istället fortsätta fokusera på det man gör, sitt jobb, träning, familj och hobbys. Det blir helt klart en mycket trevligare upplevelse när någon annan tar hand om flytten åt en. Det tar tillräckligt med tid och energi att packa ner alla saker och göra sig redo för avfärd.