Lägg upp en budget för när du skall flytta hemifrån

För att flytta hemifrån på ett smidigt sätt och inte behöva flytt tillbaks till föräldrarna eller be om hjälp varje månad är det bra om man kan lägga upp en budget.

Man kan börja med att räkna på hur mycket man spenderar i dagsläget och fundera på om det är hållbart när man även skall betala hyra, räkningar och mat själv.

De löpande utgifterna är det som blir dyrt när man flyttar hemifrån. Att betala flyttfirma och nya möbler är en engångskostnad och den blir inte särskilt dyr i jämförelse och i längden.

Spenderar man i dagsläget 3000 kronor på kläder och 2000 kronor på nöjen kommer man förmodligen behöva justera detta när man flyttar hemifrån.

Levnadskostnader på ett ungefär ligger på 15 000 kronor i månaden och då är ett litet sparande på 1500 kronor i månaden inräknat.

Beroende på vad man tjänar på sitt första jobb så är det ganska höga omkostnader. Det är sällan man har mycket högre lön än 15 000 kronor i månaden efter skatt så det är bra att räkna på sin budget och sin konsumtion innan man flyttar hemifrån. Det kanske är värt att bo hemma om man hellre vill köpa dyra kläder inför flytten med flyttfirma-arbetspartner.se eller kanske åka ut och resa. Det är betydligt enklare att spara pengar när man bor hemma även om man betalar en liten hyra där. Att bo själv är nästan alltid dyrare och dessutom mer krävande eftersom man behöver städa, tvätta och laga all mat själv.

Har du bestämt dig för att flytta hemifrån, räkna med att det kommer kosta 15 000 kronor i månaden att leva, då har du lite utrymme för oförutsedda utgifter eller mindre resor och utflykter.

Räkna även med att det kostar minst 10 000 kronor att komma iordning första månaden, betala flyttfirma, köpa vissa möbler och husgeråd och kanske startavgifter på abonnemang och liknande.

Vill du köpa mycket nya möbler så kan det kosta mycket mer första månaden när du flyttar in. Hur mycket är upp till dig. Börja kolla på möbler ett tag innan det är dags att flytta så vet du ungefär vad du vill ha och vad det kommer kosta när det är dags för dig att flytta ut.