Flytthjälp – bästa lösningen när du ska flytta 

Alla som någon gång har flyttat vet att det tar mycket mer tid än man tror. Allt som ska sorteras, packas, slängas och säljas kräver planering och ork, för att inte tala om själva flytten! Därför kan det vara bra att ta hjälp av en flyttfirma eftersom de är experter på hur man på bästa sätt transporterar möbler, flyttlådor och saker som kan vara ömtåliga. Det finns flera bra saker med att ta hjälp vid en flytt av Flyttfirmor och flytthjälp med Stockholmsflyttfirma.se: 

Spara tid 

De flesta vill själva sortera och packa sina saker, men sedan får gärna en flyttfirma ta vid. Det sparar tid och du själv kan åka direkt från den gamla bostaden till den nya, och där vara redo att packa upp när lådorna anlänt. Många flyttfirmor erbjuder även hjälp med att packa dina saker. 

Spara på din kropp 

En flyttlåda kan vara ganska lätt att bära, beroende på vad som finns inuti, men vid en flytt bär man många, många lådor och det tar på rygg, armar och ben. Är du inte van att bära kanske du inte har en bra lyft- och bärteknik och det finns risk för skador, felsteg och fall, om du ska göra allt jobb själv. Möbler är ofta mycket tyngre än en flyttlåda. Bokhyllor, vitrinskåp, garderober, sänggavlar mm – allt är tungt och det är väldigt bra att ta hjälp av flyttfirmor som har utbildad personal. De har också effektiva hjälpmedel för att bära tunga saker. Exempelvis pianon bärs inte bara genom handkraft utan då används kraftiga remmar till hjälp. 

Försäkrad vid flytt 

När du anlitar en professionell flyttfirma brukar en försäkring ingå. Det innebär att om något går sönder som beror på flyttfirmans hantering av dina saker, får du ersättning. Får du hjälp av vänner att bära, vilket är ganska vanligt vid en flytt, är det inte lika enkelt att kräva ersättning eftersom vänner oftast ställer upp gratis. 

Städhjälp kan ingå 

Många flyttfirmor erbjuder även städning. Är du intresserad av att slippa flyttstäda efter att din gamla bostad är tömd, kan det vara bra att ha beställt den tjänsten från samma firma som sköter flytten. Då kan allt betalas via samma faktura och det känns ofta betryggande att ha enbart en kontakt, och inte flera, som ska hjälpa dig med det stora arbete som en flytt innebär. 

Jämför flyttfirmor på din ort innan du bokar något. Det kan skilja en hel del på pris och vad som ingår.