Bästa packningstipsen inför flytt 

Att packa ihop hela sitt liv och flytta är ett stort projekt som kräver både tid och energi.  Att förbereda packningen och organisera alla flyttlådor är A och O för att flytten ska vara så smärtfri och smidig som möjligt med flyttbolaget.  

Börja i god tid 

Det viktigaste när det kommer till packning är att börja i god tid. Se till att du har mycket tid avsedd för packning. Du bör börja packa åtminstone några veckor innan flytten, beroende på hur stort bohag du har. Om du vill börja ännu tidigare skadar det självklart inte, det gör bara packningsprocessen mindre stressad. När du ska flytta är det ett perfekt tillfälle att rensa ditt hem och gå igenom alla dina saker. Gå därför igenom allt i ditt hushåll och rensa bort saker du inte längre har användning för. 

Börja packa 

Först och främst behöver du samla på dig flyttkartongerna som du kan packa i. För att beräkna hur mycket flyttkartonger du behöver brukar man räkna 1 flyttkartong per kvadratmeter. Börja packa i källare och vind om du har dessa utrymmen, annars är de lätta att glömma. Förövrigt kan du börja packa saker som inte är i säsong, exempelvis vinterkläder, pjäxor och snöskyfflar, förutsatt att ni flyttar på sommaren. Många underskattar hur stort bohag man har och det är vanligt att hitta mer och mer saker under packningen. Därmed brukar packningen ta längre tid än vad man först räknar med. 

Märk upp dina flyttkartonger 

När du packar kan du använda en märkpenna och skriva vad respektive flyttlåda innehåller på sidan och uppe på lådan. Försök organisera innehållet i flyttlådorna så noggrant som möjligt för att snabbt hitta vad du letar efter när du flyttat. Ett annat alternativ är att numrera kartongerna, alternativt att använda sig av färgkodning. På så sätt kan du föra ett register där du skriver upp innehållet i varje flyttlåda. Detta alternativ kan vara särskilt användbart för dig med väldigt stort bohag, samt om du har dyra ägodelar. Registret kan komma till användning om något går sönder under transporten och du behöver kontakta ditt försäkringsbolag. 

Packningsmaterial 

Istället för flyttkartonger kan du använda dig av sopsäckar för att transportera lättare och mjuka material så som kuddar, kläder, filtar och lakan. Se till att köpa något tjockare säckar så de inte riskerar att gå sönder. Bubbelplast är ett bra material du kan använda dig av för att skydda ömtåliga saker. Det mesta går att slås in med bubbelplast och är ett billigt alternativ till flyttfiltar. Sist ut är en rejäl tejp något du bör införskaffa inför flytten. Tejp kan delvis användas för att tejpa ihop kartonger, men även för att tejpa ihop föremål som inte går att packa i flyttlådor. Lampor, skidor och andra skrymmande och otympliga föremål kan bli betydligt mycket mer lätthanterliga genom att tejpas ihop.