Anlita flyttfirma eller flytta själv? 

Den stora frågan när du närmar dig en flytt är om du ska anlita en flyttfirma eller flytta själv. Det är ett viktigt beslut som du bör fundera noga och länge på för att inte ångra dig. 

Därför bör du anlita en flyttfirma 

Om du väljer att anlita en flyttfirma för din flytt kan du se fram emot att få en enorm avlastning med alla flyttmoment du beställt hjälp med. Medarbetarna som arbetar på flyttfirmor är proffs på att flytta bohag och vet därmed precis hur de ska hjälpa dig flytta på bästa möjliga sätt. Du kan få hjälp med allt som hör din flytt till – https://www.jabeexpress.se/flyttfirma-haninge. Om du anlitar en heltäckande flyttfirma som hjälper dig med allt kan du i princip skippa att lyfta ett endaste finger. Du kan få hjälp med exakt det du önskar, så du slipper det du tycker är jobbigast och tråkigast med flytten. Seriösa flyttfirmor erbjuder dessutom sina kunder en försäkring, vilket innebär att hela ditt bohag är försäkrat under transporten. På så sätt har du möjlighet att bli ersatt om några av dina ägodelar går sönder eller skadas under flyttens gång. Även om du säkerligen har en hemförsäkring som kan täcka dina saker under flytten kan flyttfirmans försäkring ofta vara mer täckande, då den är speciellt utformad för att täcka dina saker under flytten. Att anlita en flyttfirma kostar självklart lite pengar, vilket är den största nackdelen. 

Fördelar med flyttfirma 

  • Du slipper utföra allt jobb på flyttdagen. Du får avlastning med de moment du önskar så du kan fokusera på annat och landa i flytten. 
  • Du slipper de tunga lyften, det hjälper medarbetarna på flyttfirman till med. Du slipper få ont i ryggen, bli slut i kroppen och bli helt utarbetad när alla saker är överflyttade. 
  • Du kan beställa exakt de tjänster du vill av din flyttfirma. Du kan få avlastning med det du vill slippa göra själv. 

Nackdelar med flyttfirma 

  • Du måste förlita dig på att flyttfirman hjälper dig när och var ni bestämt. 
  • Du blir numera beroende av andra eftersom flytten inte längre ligger i dina händer. 
  • Det kostar pengar att anlita en flyttfirma, du kan komma billigare undan om du flyttar själv.